PROJEKTER

Papuakids arbejder for at hjælpe udsatte børn og unge i Papua. I et samfund hvor en stor del af befolkningen lever i fattigdom, og hvor skolegang og lægehjælp er for dyrt for mange, er børn og unge særligt udsatte.

Papuakids arbejder med følgende fokusområder, for at forbedre levevilkårne for udsatte børn og unge på Papua:

  • De basale levevilkår
  • Sundhed
  • Uddannelse
  • Økonomisk bæredygtige projekter

Børnehjemmene

Foreningen støtter to børnehjem, – Hawai og Polomo, der sikre udsatte børn og unge de basale levevilkår gennem omsorg, tryghed og skolegang. Det forhindrer, at børnene ikke tvinges til et liv på gaden eller i streng fattigdom.

Læs mere om børnehjemmene her.

Sundhed

Med sundhed og uddannelse  ønsker Papuakids at sikre børnenes sundhedsmæssige tilstand og ved at give dem mulighed for en uddannelse, skaber vi de bedste rammer for at forbedre deres fremtid.

I 2008 har Papuakids opstartet en sundhedsklinik på børnehjemmet Hawai. Sundhedsklinikken giver børn og unge fra børnehjemmene mulighed for et sundhedstjek samt adgang til gratis malariamedicin, vitaminer og andet håndskøbsmedicin. Dermed sikrer sundhedsklinikken, at færre dør af turberkulose og malaria, som hver år dræber mange børn og unge i Papua.

Læs mere om sundhedsklinikken her.

Uddannelse

I 2013 har Papuakids, i samarbejde med børnehjemmene, sat fokus på uddannelse, ved at tage første spadestik til en ny skole på børnehjemmenes grund. Skolen stod klar i 2014 og sikrer at flere børn og unge kan få en uddannelse.

Læs mere om Papuakids uddannelses projekter her.

Økonomisk bæredygtige projekter

Papuakids ønsker at støtte økonomisk bæredygtige projekter på Papua, dels gennem Papuakids samarbejdspartner – YaPuKePa, for at sikre større uafhængighed af udenlandske donationer, og derved i højere grad fremtidssikre YaPuKePa’s arbejde, og dels for at sikre en lokal forankring af de projekter der bliver iværksat fra YaPuKePa’s side.

Læs mere om de økonomisk bæredygtige projekter her.