FORENINGENS HISTORIE

Stærk personlig oplevelse

Mødet med gadebørn på Vest Papua var en stærk og personlig oplevelse , der fik Thomas Breinholt og Bo Tengberg til at stifte velgørenhedsforeningen PapuaKids. Foreningens formål er at hjælpe fattige og udsatte papuanske børn.

 

Sandis død

I forbindelse med TV2-programserien ”På Kanten Af Verden” besøgte Thomas Breinholt i 2002 Vest Papua for at lave et TV-program. Her mødte han gadebørn i Jayapuras gader, der levede en kummerlig tilværelse. Han mødte bl.a. gadedrengen Sandi, der var én blandt mange børn, der levede på gaden med prostitution og misbrug. Da Thomas året efter vendte tilbage til Jayapura med filmfotograf Bo Tengberg, var Sandi død. Hans liv endte på gaden, hvilket desværre er en helt almindelig skæbne for et gadebarn i Vest Papua.

Filmede gadebørnene

Thomas Breinholt og Bo Tengberg dokumenterede de papuanske børns levevilkår ved at følge en flok gadebørn og deres liv i byens gader. Gadebørnene fortalte, at de flygtede til byen p.g.a. vold, alkohol og fattigdom i hjemmet. En flugt fra den ene elendighed til den anden. Det gav Thomas og Bo ideen til at stifte PapuaKids for at støtte udsatte papuanske børn.

Papuakids møder gadebørnene igen

I 2005 tilbragte bestyrelsesmedlemmerne Gertrud Nielsen og Charlotte Refslund Thomsen tre uger med gadebørn på Vest Papua i forbindelse med deres bachelorprojekt. Her interviewede og traf de gadebørnene og fik således et indblik i deres levevilkår og årsager til, at de var endt på gaden samt deres fremtidsudsigter. Projektet bliver i dag anvendt som baseline-studie for PapuaKids.

Samarbejde med lokale organisationer

I foråret 2006 tog foreningens formand Barbro Abildgaard og bestyrelsesmedlem Hanne Lind til Jayapura for at træffe aftaler med vores samarbejdspartnere. Rejsen var tæt på at blive aflyst pga. . lokale politiske uroligheder og Muhammed-krisen, der gjorde det risikabelt at rejse på Vest Papua. I løbet af 14 hektiske dage møder Barbro og Hanne mange lokale og internationale organisationer, lokale myndigheder, kirker og privatpersoner. Foreningen Papuakids får til sidst myndighedernes blå stempel og får lov til at operere på Vest Papua. Papuakids laver en aftale med børnehjemmet Hawai og drengehjemmet Polomo om at støtte dem og skabe bedre forhold for de børn, der ikke kan have et godt liv hos deres egne forældre.