Nyt fra Papuakids – Maj 2019

Papuakids har fået ny hjemmeside i starten af 2019.
I dette indlæg sætter vi fokus på, hvad Papuakids har arbejdet på i slutningen af 2018 og starten af 2019 og at Papua har været ramt af flodbølge, samt invitation til Papuakidsgeneralforsamling.
Papuakids arbejder forsat på at forbedre levevilkårene for udsatte børn og unge på Papua, ved at fokusere på sundhed, uddannelse og basale levevilkår. 

Papuakids støtter de to børnehjem Hawai og Polomo, for at sikre de udsatte børns basale vilkår – og Papuakids har stået for opbygningen af en sundhedsklinik, tandlægeklinik og støtte til skole og uddannelsesprojekter med meget mere – alt sammen med støtte fra Papuakids medlemmer.

Papuakids besøger børnehjemmene
I foråret 2018 besøgte Kristine, fra bestyrelsen, Papua, for at følge op på Papuakids projekter. Kristine besøgte begge børnehjem og fulgte arbejdet på sundheds- og tandlægeklinikken, og besøgte nogle af de børn som tidligere har boet på børnehjemmene.

Kristine havde et rigtig godt ophold, og blev klogere på hvad der fungererede godt og mindre godt. Tandlægeklinikken er kommet godt i gang og sikrer nu, at børnene på børnehjemmene gratis kan komme til tandlægen – og derudover arbejder de også for at forbedre tandhygiejnen. Papuakids samarbejdspartner (Maria fra YaPuKePa) forventer dog at tandlægeklinikken vil kunne øge sit potentiale, ved også at behandle folk fra det lokale samfund, på samme måde som sundhedsklinikken.

Sundhedklinikken (Robertus) fungerer godt, og sikrer at børnene kan komme til lægen, og at de bliver screenet for malaria, som er et stort problem på Papua. Klinikken er åben hver aften, for børnehjemmet og det lokale samfund, og er fast bemandet af laborant, sygeplejerske og læge. 

Ud over at besøge børnehjemmene, tandlæge- og sundhedsklinikken besøgte Kristine også tidligere børn fra børnehjemmene. Kristine mødte blandt andet Franziska, som for nogle år siden læste turisme på Bali efter hun forlod børnehjemmet. Det blev finansieret gennem et uddannelseslegat, blandt andet fra Papuakids og YaPuKePa. Hun er i dag igen tilbage på Papua og har en butik. Generelt arbejder børnehjemmene på at hjælpe børnene videre i gymnasiet, efter opholdet på børnehjemmene eller eventuelt skaffe dem betaling for uddannelse.

Kristine kunne desværre også berette at bygninger og møbler på børnehjemmene generelt trænger til vedligehold og reparationer på grund af det hårde klima. I er meget velkomne til at kontakte Kristine på info@papuakids.dk, hvis I er interesseret i at høre mere om besøget. 

Flodbølge rammer Papua med mange omkomne 

I midten af marts 2019 blev Papua ramt af en flodbølge og omfattende oversvømmelser, der kostede mere end 110 mennesker livet og efterlod hundredevis- hjemløse.
Sentani, hvor børnehjemmene ligger, blev hårdt ramt og på billedet vises indgangen til sundhedsklinikken Robertus. Klinikken yder fortsat hjælp til befolkningen og behandlede i dagene efter flodbølgen ca. 200 mennesker.
Vi sendte derfor 4000 Euro afsted til klinikken til genopbygningsarbejdet og for at minimere antallet af boligløse, syge og antallet omkomne personer. 

Generalforsamling 2019
Bestyrelsen vil gerne invitere til generalforsamling onsdag d. 29. maj 2019, hvor alle medlemmer er velkomne. Som altid lægger vi op til en uformel og hyggelig sammenkomst, hvor vi gennemgår det seneste års arbejde og fortæller om det kommende års projekter.

Tid og sted: Generalforsamlingen finder sted i mødelokalet hos Merkur Andelskasse på Vesterbrogade 40, 1., 1620 København V.

Tilmelding: Du tilmelder dig årets generalforsamling ved at kontakte os på info@papuakids.dk senest d. 26. maj 2019.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *